+ Laaja valikoima + Edulliset hinnat + Ilmainen toimitus yli 55€ tilauksiin

PRIMASPAN 100 mg 100 kpl enterotabl

Lisää...
10,87 €
SKU
186611
Lisää...
Näytä alin hinta 30 päivän ajalta
    Aikaisempi alin hinta 10,87 €
Myy ja toimittaa Koivukylän Apteekki
PRIMASPAN 100 mg 100 kpl enterotabl

Vaikuttava aine

asetyylisalisyylihappo

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään verisuonitukosten ehkäisyyn silloin, kun niiden riski on suurentunut (esim. sydämen tai aivojen verenkiertohäiriöt ja niiden ehkäisy sekä uusiutumisen ehkäisy, sepelvaltimoleikkauksen jälkitila) sekä sydäninfarktin riskin pienentämiseen, kun potilaalla on sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä, kuten diabetes mellitus, hyperlipidemia, hypertensio, ylipaino, tai tupakointi.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tyypillinen annos on 100-300 mg päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan tyhjään mahaan ja niellään kokonaisina pienen nestemäärän kera. Akuutin sydäninfarktin hoidossa ensimmäinen tabletti olisi purtava rikki ennen nielemistä, jolloin imeytyminen nopeutuu.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa verihiutaleiden tuottamien, veren hyytymistä voimistavien aineiden tuotantoon ja siten ehkäisee veritulppien syntymistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat vaikutukset veren hyytymiseen, mahaoireet ja yliherkkyysoireet (mm. nokkosihottuma, keuhkoputkien supistuminen, nuha).

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Tulisi käyttää 1. ja 2. raskauskolmanneksen aikana vain, jos ehdottoman välttämätöntä. Annoksia, jotka ovat suurempia kuin 100 mg/päivä ei saa käyttää 3. raskauskolmanneksen aikana.

Voidaan käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö


Lue pakkausseloste ennen käyttöä
Lisää...
Lisätietoja
Restricted Kyllä
SKU 186611