+ Laaja valikoima + Edulliset hinnat + Ilmainen toimitus yli 55€ tilauksiin

DUPHALAC 667 mg/ml 1000 ml oraaliliuos

Lisää...
14,15 €
SKU
450353
Lisää...
Näytä alin hinta 30 päivän ajalta
    Aikaisempi alin hinta 12,35 €
Myy ja toimittaa Koivukylän Apteekki
DUPHALAC 667 mg/ml 1000 ml oraaliliuos

Vaikuttava aine

Laktuloosi

Käyttötarkoitus

Duphalac sisältää laktuloosia, joka helpottaa ummetusta ja vaikuttaa myönteisesti suoliston bakteerikantaan. Duphalac-valmiste sopii käytettäväksi aina kun tarvitaan apua tilapäiseen tai jatkuvaan ummetukseen esimerkiksi raskausaikana tai synnytyksen jälkeen tai lääkkeiden käytön aiheuttamaan ummetukseen. Pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä.

Annostus

Sopiva annosteluajankohta on aamiaisella (kerran päivässä) sellaisenaan tai nesteeseen tai ruokaan sekoitettuna Annosta voidaan vaihdella yksilöllisen vasteen mukaan, mutta oheisena suositukset Ellei 48 tunnin kuluessa saavuteta vastetta, annosta voidaan lisätä, jos taas ilmaantuu ripulia, annosta vähennetään Aloitusannos yleensä 3 päivän ajan aikuiset 15 - 45 ml/vrk, ylläpitoannos 15 - 30 ml/vrk Lapset 7 - 14 vuotta, aloitusannos 15 ml/vrk ja ylläpitoannos 10 -15 ml/vrk Lapset 1 - 6 vuotta, aloitus- ja ylläpitoannos 5 - 10 ml/vrk Alle 1-vuotiaat aloitus- ja ylläpitoannos, korkeintaan 5 ml/vrk Käyttö lapsille Laksatiiveja pitäisi käyttää lapsille, pikkulapsille ja vauvoille ainoastaan poikkeustapauksissa ja lääkärin valvonnassa. Älä anna Duphalac-valmistetta lapsille (alle 14-vuotiaille) neuvottelematta ensin lääkärin kanssa.

Lääkkeen ottaminen

Käytä tätä lääkettä juuri siten kuin tässä pakkausselosteessa kuvataan tai kuten lääkäri on määrännyt tai apteekkihenkilökunta on neuvonut. Tarkista ohjeet lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma. Ota Duphalac-valmiste aina samaan aikaan päivästä. Nielaise lääke nopeasti, älä pidä sitä suussasi. Duphalac-liuos voidaan ottaa liuottamattomana tai liuotettuna johonkin nesteeseen.

Vaikutustapa

Haittavaikutukset

Ensimmäisinä hoitopäivinä voi esiintyä lisääntynyttä kaasunmuodostusta ja vatsan pullistumista Lisää haittavaikutuksia pakkausselosteessa

Raskaus ja imetys

Noudatettaessa suositeltuja annoksia lääkettä voi käyttää raskauden aikana Katso yleisohjeet raskauden ja imetyksen aikaisesta lääkkeenkäytöstä pakkausselosteesta

Säilytys

Ulkonäkö

Duphalac oraaliliuos on kirkas, viskoosi, väritön tai ruskehtava neste. Pakkauskoot: 200 ml, 500 ml ja 1000 ml HDPE-muovipullo, jossa PP-korkki ja PP-lääkemitta (lääkemitan annosvälit: 2,5 ml, 5 ml, 10 ml, 15 ml, 20 ml, 25 ml ja 30 ml), 5000 ml HDPE-kanisteri.


Lue pakkausseloste ennen käyttöä
Lisää...
Lisätietoja
Restricted Kyllä
SKU 450353