+ Laaja valikoima + Edulliset hinnat + Ilmainen toimitus yli 55€ tilauksiin

Aurinkovoiteet kasvoille

Tuotteet 1-25 / 92

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu

Miksi aurinkovoidetta pitäisi käyttää?

Aurinkovoide suojaa ihoa UV-säteiltä, jotka voivat aiheuttaa auringonpolttamia, ihon ennenaikaista ikääntymistä ja jopa ihosyöpää. Säännöllinen aurinkovoiteen käyttö ehkäisee ikääntymisen merkkejä.

Milloin aurinkovoidetta pitäisi käyttää?

Aurinkovoidetta tulisi käyttää päivittäin, etenkin ulkona työskennellessä ja ulkoillessa sekä lyhytaikaisilla altistuksilla kuten työmatkalla ja kauppareissulla. 

Miten valitsen itselleni sopivan aurinkovoiteen?

Valitse aurinkovoide, joka sopii ihotyypillesi ja suojaa sekä UVB- että UVA-säteiltä. Esim. rasvaiselle iholle kannattaa hankkia kevyt ja mattapintainen aurinkovoide, joka ei tuki ihohuokosia. Kuivalle iholle taas kannattaa hankkia kosteuttava aurinkovoide. Valikoimastamme löydät aurinkovoiteita moniin eri tarpeisiin kuten Anti-Age, sävyttävä, luonnollinen, akneiholle, lapsille ja riskialttiille iholle

Mikä on riittävä suojakerroin?

Aurinkovoiteet tarjoavat eri suojakerroin (SPF) -vaihtoehtoja, joten on tärkeää valita oikea suojakerroin ihotyypin ja altistumisajan mukaan. Jos olet herkkä auringonvalolle tai vietät paljon aikaa ulkona, kannattaa valita korkeampi suojakerroin. Kesäisin tulisi valita suojakertoimeksi vähintään 30 kun oleskelet kotimaassa ja vähintään 50 matkustaessa etelämmässä. 

Kuinka usein aurinkovoidetta pitäisi käyttää?

Levitä aurinkovoidetta noin 20-30 minuuttia ennen auringolle altistumista ja uudelleen noin kahden tunnin välein, tai jos olet viettänyt aikaa vedessä, hikoillut runsaasti tai jos olet pyyhkinyt sen pois pyyhkeellä tai vaatteilla.

Kuinka paljon aurinkovoidetta tulisi käyttää?

Suositeltava määrä aurinkovoidetta aikuisen keholle on noin kaksi ruokalusikallista (30ml). Levitä aurinkovoidetta tasaisesti koko keholle, mukaan lukien kasvot, kaula ja korvat.

Voinko käyttää vanhentunutta aurinkovoidetta?

Vanhentunut aurinkovoide ei tarjoa riittävää suojaa iholle, joten on tärkeää tarkistaa aurinkovoiteen vanhentumispäivä ennen käyttöä. Aurinkovoide säilyy avattuna noin vuoden ja se tulisi säilyttää viileässä ja kuivassa paikassa.

Pitääkö minun käyttää aurinkovoidetta pilvisenä päivänä?

Kyllä, aurinkovoidetta kannattaa käyttää myös pilvisenä päivänä, sillä pilvipeite ei estä UV-säteilyä pääsemästä läpi ja vaikuttamasta ihoon. UV-säteily voi aiheuttaa ihon vaurioita ja ennenaikaista ikääntymistä, joten on tärkeää suojata iho auringon haitallisilta säteiltä.

Mitä eroa on fysikaalisella ja kemiallisella aurinkovoiteella?

Fysikaalinen ja kemiallinen aurinkovoide eroavat toisistaan siinä, miten ne suojaavat auringon haitallisilta UV-säteiltä ja miten ne vaikuttavat iholla.

Fysikaaliset aurinkovoiteet perustuvat mineraalipigmentteihin, kuten titaanioksidiin ja sinkkioksidiiin, jotka toimivat heijastaen UV-säteilyä pois iholta. Fysikaalinen aurinkovoide muodostaa ihon pinnalle näkymättömän suojakerroksen, joka suojaa ihoa UV-säteilyltä. 

Kemialliset aurinkovoiteet sen sijaan sisältävät kemiallisia yhdisteitä, jotka imevät UV-säteilyn energiaa ja muuntavat sen lämmöksi. Kemialliset aurinkovoiteet imeytyvät ihoon ja toimivat sen sisällä.